KKDİK,REACH,CLP,SEA,SEVESO,BEKRA,SDS,GBF,PROSES GÜVENLİĞİ,KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
KKDİK,REACH,CLP,SEA,SEVESO,BEKRA,SDS,GBF,PROSES GÜVENLİĞİ,KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
1.REACH-KKDİK : Fabrikalarda üretilen ve tedarik edilen maddelerin envanterinin çıkarılması ve yıllık kullanım miktarlarının belirlenerek Türkiye’de yürürlükte olan ve AB ülkelerindeki kimyasallarla ilgili mevzuatlara uyum için hazırlık yapılması ve yasal gerekliliklerin yerine getirilmesi için çalışmalar yapılması.
2. Sürdürülebilirlik: İlgili Departmanlarınızla Ürün Yaşam Döngüsü,Sıfır Atık,Yeşil Üretim Yöntemleri konularında projelerin yürütülmesi.
3. SEVESO-BEKRA Çalışmaları : Fabrikalarda kapsamlı bir İSG,çevre,proses emniyeti ve alt yüklenici Güvenlik Yönetim Sistemi (GYS) Kurulması;
4.KKDİK (TÜRK REACH):Yönetmeliğine göre ön kayıt ve kayıt işlemleri için gerekli olan üretilen maddelerin ve diğer tedarikçilerden sağlanan maddelerin listelerinin hazırlanması, Bakanlık sistemine giriş yapılabilecek şekilde düzenlemelerin yapılması.SIEF (MBDF) ler ile görüşmelerin yapılması.Kayıt dosyalarının hazırlanması.2021 yılından itibaren kayıtların yapılmaya başlanması.Firmanızın rollerine göre atılacak adımların ve stratejinin belirlenmesi.Tedarikçilere gönderilecek deklarasyonların İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanması.
5. REACH ve KKDİK konusunda gelecekte SVHC,İzin ve kısıtlamaya tabi olması kuvvetle muhtemel maddelerin takibinin yapılarak proaktif bir şekilde ikame çalışmalarının yapılması.
6. Gerekli olan durumlarda AB ülkelerine yapılan ihracatlar da REACH kayıtlarının tedarikçiler tarafından yapılıp yapılmadığının kontrol edilmesi ve tedarikçilerden deklarasyon taleplerinin alınması.
7. Firmalarda daha önce hazırlanan SDS’lerin gözden geçirilmesi ve hazırlanması gereken yeni SDS lerin mevzuata uygun olarak hazırlanması.SDS hazırlayan arkadaşlara ileri düzeyde SDS hazırlama kriterleri ile ilgili eğitimlerin verilmesi.Bakanlık sistemine SDS’lerin pdf formatında yüklenmesi.
8. Tedarikçi SDS lerinin güncelliğinin kontrol edilmesi ve güncel olarak SDS hazırlama programına güncel sınıflandırma bilgilerinin yüklenmesinin sağlanması.Güncel olmayan SDS ler için tedarikçilere mevzuat gerekliliklerini bildiren güncel SDS talep yazılarının İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanması.
9. Mevzuata uygun SDS’lerin nasıl okunması gerektiği, dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda İSG eğitimleri çerçevesinde gerekli eğitimlerin verilmesi ,Güvenlik Bilgi Kartlarının ve Görsel risk iletişim panolarının hazırlanması.
10. SEVESO ve BEKRA Bildirimleri için Firmanızda ilgili personellere temel bilgilendirme eğitimlerinin verilmesi ve firmanızın ilgili teknik departmanları İSG Uzmanı ve çevre danışmanı ile işbirliği yaparak Güvenlik Raporlarının,Güvenlik Yönetim Sisteminin ,Dahili acil durum planlarının hazırlanması.
11. IATA DGR-Excepted Quantity, Limited Quantity ve Taşımacılık Sınıfı Kapsamı Dışında Kalan Gönderiler İçin Genel Gönderi Kuralları Hizmetleri ve Paketleme Hizmeti: IATA DGR kurallarınca yurtdışına hava yolu ile gönderilecek kimyasalların gönderim seçeneklerine göre uygun paketlemenin yapılması etiketlenmesi ve ilgili havayolu şirketine iletilmesi, deklarasyonların ve konşimentoların hazırlanması ve gönderim maliyetlerinin düşürülmesi.
12. Tehlikeli Kimyasal Maddeler ile Güvenli Çalışma ve Güvenli Depolama Hizmetleri: Firma’nızdaki tüm kimyasalların Sağlık, Çevre ve İSG açısından değerlendirme yapılması, CLP (SEA ) sınıflandırma kriterlerine göre risklerin belirlenmesi ve gerekli aksiyonların alınması, depolama matrislerine göre güvenli depolama şartlarının sağlanması ve personele bu konuda eğitimler verilmesi.
13. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kimyasal Kayıt Sistemine SEA Bildirimlerinin yapılması ve güncellenmesi.
14. ADR Danışmanınlık ve Sistem Kurulumu Hizmetleri
15.EKED ( Etiketle Kilitle Emniyete al Dene ) Uygulama Eğitimleri,Prosedür ve Talimatların Hazırlanması
16. Gerekli durumlarda Bakanlık ve ilgili paydaş kurumlar ile iletişime geçilmesi.
17. Firmadaki kimyasal mevzuatlarla ilgili departmanlarına Eğitim Hizmetlerinde belirttiğiniz mevzuatın gerektirdiği eğitimlerin verilmesi.
18. ILO COSHH Kimyasal Maruziyet Risk Değerlendirmesi Yöntemi Eğitimleri ve Uygulamaları
19. EPDK SOLVENT İZİN BAŞVURU İŞLEMLERİ
20.TS EN ISO 14064 1:2019 SERA GAZI EMİSYONLARININ VE UZAKLAŞTIRMALARININ KURULUŞ SEVİYESİNDE HESAPLANMASI VE RAPORLANMASI
Yukarıda belirtilen konularda işletmenizdeki ilgili tüm departmanlarla işbirliği yapılarak tüm eğitimlerin verilmesi, mevzuatın gerektirdiği tüm aksiyonların alınması ve firmanıza özel bütünleşik,sürdürülebilir ve proaktif bir kimyasal mevzuat sisteminin kurulması.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.